Γενικού Ενδιαφέροντος

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Μαρτίου - Νοεμβρίου 2016

Πρόεδρος ΔΕ ΤΕΕΤΔΚ Λευτέρης Κοπάσης

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ολοκληρώνοντας την τρέχουσα θητεία 2013-2016 στο ΤΕΕΤΔΚ επιδιώκουμε την συναίνεση μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, ενισχύουμε την γνώση μας με διεπιμελητηριακές και διεπιστημονικές συνεργασίες, λέμε την αλήθεια και διατυπώνουμε υπεύθυνες θέσεις και προτάσεις για την τοπική ανάπτυξη την επιστήμη και το επάγγελμα του διπλωματούχου μηχανικού.
Σε 7 μήνες συγκλήθηκε 20 φορές η Διοικούσα Επιτροπή παρά την θερινή ραστώνη και ενδυναμώθηκε η συνεργασία με τους κλαδικούς συλλόγους και τους εργολήπτες που φιλοξενούνται στο κτίριο του τμήματος, πραγματοποιήθηκαν κοινές εκδηλώσεις με τον Δικηγορικό Σύλλογο, το Εργατικό Κέντρο, το Εμποροβιομηχανικό και το Οικονομικό Επιμελητήριο, δημοσιοποιήθηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις μας στους συναδέλφους στην τοπική κοινωνία και την αυτοδιοίκηση όσο και μέσα από το κεντρικό ΤΕΕ στην κυβέρνηση.
Καταρτίστηκε και δημοσιοποιήθηκε το ‘’ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ του ΤΕΕΤΔΚ’’ * http://www.haniotika-nea.gr/programmatismos-draseon-apo-to-t-e-e-ditikis-kritis
Διοργανώθηκε τριήμερο Συνέδριο, 29,30 Σεπ και 3 Οκτ 2016, όπου συμμετείχαν 40 εισηγητές και συντονιστές ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός ξεχωριστές ακαδημαϊκές προσωπικότητες και άνθρωποι της αγοράς για την ενημέρωση των διπλωματούχων μηχανικών για όλα τα σημαντικά θέματα που ενέπλεξε 40 ομιλητές και συντονιστές ** http://synedrio16.teetdk.gr
Ολοκληρώνουμε βήμα βήμα την προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Χανίων με την δημιουργία ομάδας εργασίας με 90 μέλη μηχανικούς του τμήματος μας και εξετάζουμε νέες προτάσεις για σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με δήμους την Αντιπεριφέρεια Χανίων και το ΕΒΕ
Συν-διαμορφώσαμε την Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Χανίων με ενέργειες για κατάθεση πρότασης σε ασφυκτικά πλαίσια μέχρι τα μέσα Αυγούστου που περιλαμβάνει το έργο της επιτροπής πρασίνου και Αρχιτεκτόνων του τμήματός μας
Συμμετείχαμε στην 2η Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης εκ μέρους των ΤΕΕ ΤΑκ και ΤΔΚ και αποστείλαμε κείμενο με διαπιστώσεις και προτάσεις. ***
Συμμετείχαμε με εισήγηση στις εργασίες του συνεδρίου Play_Public στην Θεματική ενότητα 1.α. Η Συμβολή του δημόσιου χώρου στην διαπαιδαγώγηση του ατόμου, με θέμα ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ****
Ενεργοποιήσαμε την ιστοσελίδα www.teetdk.gr και συνδεθήκαμε με οπτική ίνα με τον server του Πολυτεχνείου Κρήτης μετά την αποδοχή του αιτήματός μας για γρήγορο internet.
Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι εξετάσεις Άδειας άσκησης επαγγέλματος την περίοδο Δε11 Τρ12 Τε13 Ιουλίου 2016
Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία εξετάσεις ενεργειακών επιθεωρητών ενδιαφερόμενων συναδέλφων.
Συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου για το Ασφαλιστικό όπως αυτές εξελίχτηκαν και υιοθετήσαμε την από 4.8.2016 επιστολή του Περιφερειακού τμήματος Μαγνησίας προς τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Στασινό και τους Προέδρους και Δ.Ε. Περιφερειακών Τμημάτων ΤΕΕ με Θέμα την Προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά του νέου Ασφαλιστικού Νόμου.
Διοργανώσαμε εκδήλωση ενημέρωσης για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό των Μηχανικών με προσκεκλημένους τους Γ. Κουτρουμάνη και από το Οικονομικό Επιμελητήριο τον πρόεδρο Παντελή Πετσετάκη και τους Γ. Νικολουδάκη και Ανδρέα Μπαϊλάκη

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις για κάθε σημαντικό θέμα που ανέρχεται στην επικαιρότητα με δημοσιοποίηση των θέσεων του τμήματος με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο όπως έγινε σχετικά:
• Για τη γεωργική Γη Υψηλής Παραγωγικότητας, άρθρο το οποίο εν τέλει αποσύρθηκε από Σ/Ν.
• Για την κατεδάφιση των υψικαμίνων της ΑΒΕΑ έχοντας ενεργοποιήσει τα μέλη στην Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου αποκλείοντας τη λήψη σχετικής απόφασης.
• Για τις αντιρρήσεις ίδρυσης της ΜΟΜΚΑ (Μονάδα Μελετών και Κατασκευών του ΥΠΕΘΑ), την κριτική για τη δημιουργία ΥΠΑΑΠΕΔ (Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων) και τη δημιουργία χώρων πρασίνου στα στρατόπεδα εντός του αστικού ιστού.
• Για την λειτουργία της ΔΕΔΙΣΑ ως ΦΟΔΣΑ όπως μέχρι σήμερα σύμφωνα και με τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης
• Για την οδική συμπεριφορά στην αιχμή της κυκλοφοριακής φόρτισης της πόλης των Χανίων, στον ΒΟΑΚ ιδιαίτερα στο τμήμα Καστέλι Ρέθυμνο
• Για το θέμα της εξοικονόμηση του νερού την θερινή περίοδο λειψυδρίας για ύδρευση και άρδευση

Σταχυολογούμε και καταγράφουμε:
Ημερολόγιο Συνεργασιών Συμμετοχών Συμπράξεων του ΤΕΕΤΔΚ
Δε 21.3.16 Συνεργασία με τον σύλλογο εργοληπτών και κοινή δράση Σύλλογος Εργοληπτών Ν Χανίων. Συζητήθηκαν .η Ανάδειξη των κινητοποιήσεων για το Ασφαλιστικό και η συμμετοχή, .η ενημέρωση μέσω του site ή mails της δραστηριότητας του τμήματος, .η υπενθύμιση για την συμμετοχή τους στις εργασίες του τμήματος, .η ενημέρωση των συναδέλφων μηχανικών για θέσεις εργασίας που ζητούνται από εργολήπτες, .η αναζήτηση μελετών που έχουν εκπονηθεί και η επίσπευση όσων εκπονούνται για την χρηματοδότηση αναγκαίων έργων υποδομής και την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης και την απασχόληση των μηχανικών όπως θα προσδιοριστεί ακριβέστερα στο αναπτυξιακό συνέδριο, .η ενημέρωση στις επικείμενες συναντήσεις συνεργασίας με την αυτοδιοίκηση για τα προβλήματα που δημιουργούν οι απευθείας αναθέσεις έργων.
Τε 23.3.16 Συνεργασία με το ΕΒΕ Χανίων τον πρόεδρο Γιάννη Μαργαρώνη και το συμβούλιο και το Οικονομικό Επιμελητήριο τον πρόεδρο Παντελή Πετσετάκη για συμπληρωματικότητα Συζητήθηκαν .η δημιουργία μετώπου καταπολέμησης της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση νέων επιχειρήσεων, . η συστηματική παρακολούθηση των στρατηγικών σχεδιασμών Χωροταξικό, ΠΕΣΔΑΚ, Υδάτων, που ξεκαθαρίζουν τις κατευθύνσεις της τοπικής ανάπτυξης κά
Τε 23.3.16 Συνεργασία με τα μέλη των μονίμων επιτροπών του ΤΕΕΤΔΚ και διαπίστωση της ανάγκης για επαναπροσδιορισμό της λειτουργίας τους επίσης συζητήθηκαν .ο επανακαθορισμός ο συντονισμός και η επιμελητεία σύμφωνα με την διάθεση ανάληψης ευθύνης των μελών της διοικούσας και των συναδέλφων, .η συμπλήρωση των κενών αφού επιβεβαιωθεί το ενδιαφέρον των συναδέλφων , .η συγκεκριμενοποίηση και ο τρόπος λειτουργίας στα πλαίσια του θέματος όσο και συγκεκριμένων ερωτημάτων που κάθε φορά τίθενται.
Πε 24.3.16 Συνεργασία στην Αντιπεριφέρεια Χανίων με τον Αντιπεριφερειάρχη ΑΠΒουλγαράκη, για τους Στρατηγικούς Σχεδιασμούς τις υποδομές και σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για GIS που θα αποτυπώνει οχλούσες δραστηριότητες, . η πραγματοποίηση αναπτυξιακού συνεδρίου και για την ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης και την αξιοποίηση των ΑΠΕ.
Πε 24.3 Συνεργασία με την Πρυτανεία του ΠΚ τον Πρύτανη Βασίλη Διγαλάκη τους αντιπρυτάνεις και τους κοσμήτορες για την επιστήμη και τα επαγγελματικά δικαιώματα. Συζητήθηκαν επίσης .η την δημόσια στήριξη αυτοτέλειας της λειτουργίας του ΠΚ και του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με τις δικές τους θέσεις, .η στήριξη με κάθε τρόπο της δημιουργίας Τεχνολογικού Πάρκου στο ΠΚ και μέσα από Αναπτυξιακό Συνέδριο, η διερεύνηση κινήτρων εγγραφής στο ΤΕΕ των αποφοίτων του Πολυτεχνείου και συνεργασία για την ενημέρωσή τους.
Πε 31.3 9:00 Συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο τον Πρόεδρο Γιάννη Δασκαλάκη και το Διοικητικό Συμβούλιο για νομική συμβουλή και υποστήριξη και ενεργοποίηση του συμβουλίου των φορέων για τα θέματα του Νομού. Συζητήθηκαν. H ανάληψη πρωτοβουλίας κοινών δράσεων εκδηλώσεων για το ασφαλιστικό, η νομική υποστήριξη σε θέματα τοπικής ανάπτυξης, η διοργάνωση ημερίδας workshop για πραγματογνώμονες, διαμεσολαβητές
Πε 31.3 10:30 Συνεργασία στον Δήμο Χανίων με τον Δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα και στελέχη του Δήμου για την ΠΣ, την Στρατηγική ΒΑΑ, την λειτουργία της ΔΥΔΟΜ, τεχνικά και λειτουργικά θέματα όπως η επιτάχυνση υλοποίησης της κοινής προγραμματικής Σύμβασης και η διερεύνηση κοινών δράσεων ή συμμετοχής του ΤΕΕ στο master plan Αγ Αποστόλων και Ποδηλατόδρομου.
Πε 31.3 13:00 Συνεργασία στον Δήμο Πλατανιά με τον Δήμαρχο Γιάννη Μαλανδράκη και στελέχη του Δήμου για την αξιοποίηση αναπτυξιακών ευκαιριών του Δήμου. Συζητήθηκαν .η διερεύνηση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης χρήσεων γης στο αεροδρόμιο Μάλεμε, .η δερεύνηση Προγραμματικής Σύμβασης καταγραφής αξιοποίησης περιουσίας του Δήμου κα
Πα 1.4.16 Συνεργασία στο ΤΕΙ Κρήτης Παράρτημα Χανίων με τον Διευθυντή Μαν Αντωνιάδη και τους υπεύθυνους των σχολών.
Πα 1.4.16 Συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Χανίων τον πρόεδρο Μυλωνάκη και την ΓΓ Τζοτζολάκη για θέματα κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση στην Υ&Α στην εργασία.
Δε 4.4.16 Συμμετοχή σε συνέδριο που διοργανώθηκε από τον Αντιπρύτανη ΠΚ Γ.Σταυρουλάκη στο ΤΕΕΤΔΚ.
Δε 4.4.16 Συνεργασία με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Βλαχάκη για τα σκιάδια και την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων.
Δε 4.4.16 Συμμετοχή σε εκδήλωση στο ΕΒΕ Χανίων του ΕΠΑΣ Μαθητείας Χανίων για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ
Τε 6.4.16 Συνεργασία με τον σύμβουλο του Δημάρχου Χανίων Μιχ Αρτεμάκη όπου εξειδικεύτηκαν θέματα της συμμετοχής του ΤΕΕΤΔΚ για την πρόταση στο πρόγραμμα ΒΑΑ Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δ Χανίων
Σα 9.4.16 Συμμετοχή στην Εκδήλωση Κρήτη UNESCO στο ΚΑΜ της Αντιπεριφέρεια Χανίων
Πε 14.4.16 Συνεργασία με τον ΓΓ του Δήμου Πλατανιά και στελέχη του Δήμου για σύναψη προγραμματικών συμβάσεων σε θέματα του δήμου.
Πα 15.4.16 Συμμετοχή στην σύνοδο των Προέδρων του ΤΕΕ που συγκάλεσε ο Γιώργος Στασινός
Πα 15.4.16 Συνδιοργάνωση με το ΕΒΕΧανίων και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ημερίδας για τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο ως Εργαλείο Νέων Επενδύσεων στην Ελλάδα με ομιλητή τον Παν Λαμπρινό Γενικό Διευθυντή της Γεν Δνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας.
Δε 18.4.16 Συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και την διοίκηση της Διεύθυνσης της Υπηρεσίας Δόμησης
Τρ 19.4.16 Συμμετοχή στην εκδήλωση των ΕΛΠΕ και την ομιλία του Δντος Συμβούλου στο ΕΒΕΧ
Τρ 19.4.16 Παρέμβαση με την διατύπωση των θέσεων του ΤΕΕΤΔΚ προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για το θέμα των σκιαδιών και κατάληψης χώρων.
Πα 22 και Σα23.4.16 Συμμετοχή στο συνέδριο Ενεργειακός Σχεδιασμός Περιφέρειας Κρήτης,
Κυ 24.4.16 Συμμετοχή στο συνέδριο του ΣΦΗΜΜΥ Πανελλήνιου Συλλόγου Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.
Δε 25.4.16 Παντεχνική Συνέντευξη Τύπου από τους εκπροσώπους του ΤΕΕΤΔΚ των κλαδικών συλλόγων και των εργοληπτών ζητώντας την απόσυρση του Ασφαλιστικού Ν/Σ.
Σα 7.5.16 Συμμετοχή με το ΕΒΕΧ, το Οικονομικό Επιμελητήριο και τον Σύλλογο Ξενοδόχων στην εκδήλωση του πολιτικού κόμματος ΠΟΤΑΜΙ με θέμα ‘’την υπερφορολόγηση’’
Κυ 8.5.16 Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των μηχανικών σύμφωνα με το SITE του κεντρικού ΤΕΕ μετά την ψήφιση του νόμου για το Ασφαλιστικό.
Δε 9.5.16 Ενημέρωση των θεμάτων του ΤΕΕΤΔΚ του Στέφανου Ξεκαλάκη Γραμματέα της ΔΗΣΥΝ συναδέλφου μέλους της κεντρικής αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και στελεχών της ΔΗΣΥΝ για το ασφαλιστικό και τοπικά θέματα που απασχολούν τον κλάδο των μηχανικών και ευρύτερα.
Τε 11.5.16 Συμμετοχή στην διαδικασία αξιολόγησης του ΤΕΙ Κρήτης παράρτημα Χανίων
Πε 12.5.16 Ανασυγκρότηση της ομάδας εργασίας με τους μελετητές Αντώνη Μαρματάκη Γιάννη Βερικάκη και Ηλία Κανατάκη για την σύνταξη της μελέτης αποκατάστασης του κτιρίου του ΤΕΕ με στόχο την αναζήτηση χρηματοδότησης και την υλοποίησή της.
Πε 12.5.16 Εκδήλωση παράδοσης του βιβλίου Τα Χανιά από την Ένωση με την Ελλάδα το 1913, της Αιμιλίας Κλάδου έκδοσης ΤΕΕΤΔΚ για την βιβλιοθήκη των δημοτικών σχολείων.
Πα 13.5.16 και Σα 14.5.16 Συμμετοχή στις εκδηλώσεις του γραφείου της ΕΕ στην Ελλάδα για την ημέρα της Ευρώπης ‘’9 Μαΐου’’
Τε 18.5.16 Συμμετοχή στα πλαίσια της διεθνούς ημέρας των Μουσείων στην ξενάγηση γνωριμία και συζήτηση στο Μουσείο Χημείας Χανίων στο Γενικό Χημείο του Κράτους (παράρτημα Χανίων) που βρίσκεται στον 2ο όροφο των Χημικών Υπηρεσιών του Νομού στην οδό Ελ.Βενιζέλου 34, Χανιά.
Πα 20.5.16 Συμμετοχή στην εκδήλωση εορτασμού στο φρούριο Φιρκά για την Μάχη της Κρήτης.
Πα 20.5.16 Συμμετοχή στις εργασίες του συλλόγου ‘’Συνάνθρωπος’’ στο ΕΒΕΧ.
Σα 21.5.16 Ενημέρωση των μελών μας από τον Πρόεδρο Γ Στασινό για την θετική γνωμοδότηση του ΝΣΚ σχετικά με την διατήρηση των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών 19.500 μηχανικών κατά το 2016 που εντάχτηκαν στον Ν.4331/2015
Σα 21.5.16 Συμμετοχή στην εκδήλωση στο Συμμαχικό Νεκροταφείο στην Σούδα και στην συνέχεια στο Πνευματικό Κέντρο στα πλαίσια του εορτασμού της Μάχης της Κρήτης.
Κυ 22.5.16 Συμμετείχαμε στην εκδήλωση στο Γερμανικό Κοιμητήριο στα πλαίσια εορτασμού της Μάχης της Κρήτης.
Δε 23.5.16Υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δ Χανίων από τον πρόεδρο ΤΕΕΤΔΚ Λευτέρη Κοπάση και τον Δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα.
Τε 25.5.16 Διερευνητική συνεργασία με εκπροσώπους του ΔΣ των καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς Χανίων σχετικά με την προγραμματιζόμενη αποκατάστασή της
Τε 25.5.16 Συνδιοργάνωση εκδήλωσης με το Εργατικό Κέντρο Χανίων και τον πρόεδρο Γιάννη Μυλωνάκη για την Υ&Α στην εργασία και ομιλητές τον Πρόεδρο ΟΣΕΤΕΕ/ΣΤΥΕ Ανδρέα Στοιμενίδη, τους Επιθεωρητές ΣΕΠΕ Διονύση Χατζηδάκη και Μανώλη Γωνιωτάκη και τον συνάδελφο Γιάννη Παλόγο πρόεδρο ΠΤ ΣΤΥΕ.
Σα 4.6.16 Συμμετοχή με εισήγηση και δεσμεύσεις στην εκδήλωση του Play_Public στην Θεματική ενότητα 1.α. Η Συμβολή του δημόσιου χώρου στην διαπαιδαγώγηση του ατόμου με θέμα ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ: Δρόμοι, προτεραιότητες συμπεριφορές και αλληλεπίδραση, ‘’Πορτοκαλί Φανάρια’’
Σα 4.6.16 Συμμετοχή στην εκδήλωση τιμής για τον Μίκη Θεοδωράκη στο ΚΑΜ του ΠΚ και του Δ Χανίων.
Κυ 5.6.16 Δυστυχώς δεν πραγματοποιήσαμε ούτε συμμετείχαμε σε δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Δε 6.6.16 Συνδράμαμε με σχετική απαντητική επιστολή σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών του ΤΕΙ Κρήτης Παρ Χανίων με παρατηρήσεις από προσωπική εμπειρία όπως ζητήθηκε.
Τε 8.6.16 Συνεργασία στην Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης Χανίων ΔΥΔΟΜ με τον αντιδήμαρχο ΓΜαράκη την προϊσταμένη ΑΛακιωτάκη και τα στελέχη.
Πε 9.6.16 Παρουσίαση από τον πρόεδρο Λευτέρη Κοπάση του βιβλίου του Χ Χωμενίδη ‘’Νεαρό Άσπρο Ελάφι’’ στον Δημοτικό Κήπο.
Πα 10.6.16 Δελτίο τύπου για την απόφαση της Διοικούσας σχετικά με την έκδοση ‘’Πορτρέτο Αφιέρωμα’’ για τον Αείμνηστο Αντώνη Πιταριδάκη πρόεδρο ΤΕΕΤΔΚ και Ανατέθηκε στην Γεωργία Νικηφοράκη ο συντονισμός με την συμμετοχή της Μαίρης Πιταριδάκη της Αιμιλίας Κλάδου και του Μπάμπη Λίτου.
Σα 10.6.16 Συνεργασία με το στέλεχος Ειρήνη Ψάλτη της Παρευξείνιας Τράπεζας στο AVRA HOTEL στο Κολυμπάρι για θέματα κοινού ενδιαφέροντος
Δε 12.6.16 Ενημερώσαμε αρμοδίως την Δήμαρχο Γαύδου και τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την στήριξη μας για την εκπόνηση ΣΧΟΟΑΠ στην Γαύδο.
Τρ 21.6.16 με την ευκαιρία της επίσκεψης του ΓΓ του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. Γιώργου Δέδε πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ για τον ΒΟΑΚ με την συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΑΚαε τον προγραμματισμό του Υπουργείου την ένταξη της μελέτης Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΒΟΑΚ επίσης την ένταξη της μελέτης οδικής ασφάλειας. Σχετικά εκδόθηκε ΔΤ το οποίο προκάλεσε την αντίδραση με το ακόλουθο mail του μέλους της Διοικούσας Φώτη Καζάση <<Αν και κατανοώ μέχρι ένα βαθμό τη δυνατότητα του εκάστοτε Προέδρου της ΔΕ να "χρεώνεται" δελτία τύπου του Τμήματος για τα οποία δεν έχει προηγηθεί συζήτηση σε επίπεδο ΔΕ, θεωρώ εντελώς λάθος τη διαδικασία για το σοβαρό θέμα του ΒΟΑΚ που πάντα αποτελούσε αντικείμενο ενδελεχούς συζήτησης στα όργανα και ειδικά την αβίαστη κριτική στον Πρωθυπουργό της χώρας. Παρακαλώ να τοποθετηθούν άμεσα για το θέμα οι λοιποί αποδέκτες του μηνύματος. Φώτης Καζάσης>> που οδήγησε στην ανακοίνωση του προέδρου ‘’Επί το ορθότερο’’ καταλήγοντας με την λέξη ‘’κρίμα’’.
Πα 24.6.16 Στα πλαίσια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, της πρώτης του νέου εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων του ΟΑΚαε πραγματοποιήθηκε Τιμητική Απονομή προς τον πρώτο διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού και σημερινού Προέδρου του ΤΕΕΤΔΚ. Όπου αναφέρεται ‘’Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Ο.Α.Κ. Α.Ε., κατά τη διάρκεια Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, στις 24-6-2016, τίμησε και απένειμε ένα συμβολικό δώρο στον συνάδελφο και 1ο Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, Λευτέρη Κοπάση, για την καθοριστική, ουσιαστική και πρωτότυπη προσφορά του κατά τη διάρκεια των τριών (3) χρόνων της θητείας του. Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων ευχαρίστησε τον Λευτέρη Κοπάση, ο οποίος συνέβαλε αποφασιστικά και μαχητικά στη δημιουργία, λειτουργία, και ευόδωση της αποστολής του Οργανισμού, μιας αποστολής που ταυτίζεται με τις προσδοκίες του λαού και των τοπικών κοινωνιών της Κρήτης και η οποία δεν είναι άλλη από την ανάπτυξη του νησιού, μέσω της κατασκευής και διαχείρισης των σημαντικότερων έργων υποδομής’’.
Πε 30.6.16 Συμμετείχαμε στις εργασίες του Δικτύου των ΦΟΔΣΑ στο οποίο προσκλήθηκε ο πρόεδρος ως ο πρώτος του πρόεδρός του στα Ιωάννινα με θέμα ‘’10ο συνέδριο, παρόν και μέλλον στην διαχείριση των στερών αποβλήτων’’ μεταφέροντας τις θέσεις της ΚΕΔΕ στο κεντρικό ΤΕΕ και στηρίζοντας με αυτές τις θέσεις την ΔΕΔΙΣΑ για την αποτροπή της συγχώνευσης και της μετατροπής της σε μορφή Συνδέσμου.
Πα 1.7.16 Συμμετείχαμε στην ημερίδα του ΠΚ με θέμα Innovation & Entrepreneurship at TUC 2016 στο ΜΑΙΧ φιλοξενώντας κορυφαίους ομιλητές και την πρέσβη του Ισραήλ, τον πρόεδρο Τεχνολογικού Πάρκου στο Ισραήλ και άλλους σημαντικούς ομιλητές και ίσως ανοίγει ο δρόμος μέσα από τέτοιες στοχευμένες συνεργασίες για την δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου στα Χανιά στο Πολυτεχνείο Κρήτης.
Τρ 5.7.16 Απασχόλησε το τμήμα μας το σχέδιο νόμου που αφορά στου Ενεργειακούς Επιθεωρητές και ότι αυτό σημαίνει για το υφιστάμενο καθεστώς επιμόρφωσης εξετάσεων κλπ όσο και το άρθρο 50 του ίδιου σ/ν για την κατάργηση των παραγράφων 11 α και β του άρθρου 51 του Ν.4178/13 περί όρων δόμησης και Γεωργικής Γης Υψηλής Παραγωγικότητας που θα μας απασχολήσει ξεχωριστά.
Πε 7.7.16 Συμμετείχαμε στην ενημέρωση του ΟΑΚ αε για την διαβούλευση και πρόταση έργων, σχετικά με την πρόσκληση υποβολής φακέλων για την επιλογή του ΟΑΚαε ως ΟΤΔ για την υλοποίηση της CLLD 14-20 προσέγγισης LEADER και LEADER Αλιείας στα πλαίσια του ΠΑΑ 14-20 στην ΠΕ Χανίων και ΠΕ Ρεθύμνου στα ΔΔ Νικ Φωκά, Λαπαίων, Φοίνικα.
Πα 8.7.16 Δημοσιοποίηση της ανάγκης παρά τον πρωτοποριακό ΠΕΣΔΑ Κρήτης άμεσης χρηματοδότησης επέκτασης του νέου κυττάρου ΧΥΤ της ΔΕΔΙΣΑ με ορατό τον κίνδυνο επιστροφής της εγκατάστασης σε εποχές Κουρουπητού.
Τρ 12.7.16 Πραγματοποιήθηκε συνάντηση συνεργασίας με την ερευνήτρια Δρ Σοφία Βαρδάκη συνεργάτη του καθηγητή Γιώργο Κανελαϊδη για θέματα οδικής ασφάλειας.
Τε 13.7.16 Πραγματοποιήθηκε στην ΥΔΟΜ Χανίων μία ακόμα συνάντηση με την συμμετοχή και του ΚυρΚώτσογλου με στόχο τον προσδιορισμό των ενεργειών βελτιστοποίησης της λειτουργίας της και συνεχίζεται με τις πρωτοβουλίες του Αντιδημάρχου, την σύνταξη και αποστολή ερωτηματολογίου στα μέλη του ΤΕΕΤΔΚ με τον προσδιορισμό συγκεκριμένων παρεμβάσεων καθ υπόδειξη της πολεοδομίας.
Τε 13.7.16 Συμμετείχαμε στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων μελέτης ανάπτυξης της πρώην επαρχίας Κισάμου και σήμερα των Δήμων Κισάμου και Πλατανιά, της καθηγήτριας κας Στρατήγη του ΕΜΠ εμπεριστατωμένα και συγκεκριμένα με παρεμβάσεις για διαδρομές πολιτιστικές, φυσιολατρικές, θρησκευτικές, ιστορικές κλπ και ευκαιρίες χρηματοδότησης.
Δε 18.7.16 Συμμετείχαμε στην Ενημερωτική Εσπερίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Τράπεζας Χανίων και του Πανεπιστημίου της Πάφου με τον εύγλωττο τίτλο ‘’Επιστροφή στην κανονικότητα Το παράδειγμα της Κύπρου και τι μπορεί να μας διδάξει’’ με ομιλητές τους Σπ Μακριδάκη, Αντ Μανιτάκη, Αν Χατζηξενοφώντος.
Τρ 26.7.16 Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση όλων των εμπλεκομένων προέδρου ΤΕΕΤΔΚ Λευτέρη Κοπάση και των Μελών της εγκεκριμένης Ομάδας Εργασίας για την υπογραφή της και του προσαρτήματος της.
Τρ 26.7.16 Άνοιξε η φιλόξενη Αυλή του ΤΕΕΤΔΚ με ποτό και μουσική με την ευκαιρία της υπογραφής της ΟΕ της ΠΣ με τον Δήμο Χανίων για τα μέλη της.
Τρ 26.7.16 Συμμετείχαμε στην συνάντηση σχετικά με την Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του δήμου Χανίων και προτάθηκαν τα θέματα που αναδεικνύει το ΤΕΕΤΔΚ.
Τε 27.7.16 Δημοσιοποιήθηκε το Σχέδιο Ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων του ΤΕΕΤΔΚ.
Πα 29.7.16 Συμμετείχαμε στην εκδήλωση παρουσίασης βιβλίων του Ιδρύματος Ελ Βενιζέλος.
Πε 4.8.16 Εγκρίθηκε η υλοποίηση Αναπτυξιακού Συνεδρίου με τίτλο ‘’ΣΥΖΗΤΗΣΗ’’, μετά και την παρουσίαση του ‘’Σχεδίου’’ του ΤΕΕΤΔΚ Ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων, που θα περιλαμβάνει πέντε ενότητες 1.Το επάγγελμα του μηχανικού μετά από δέκα χρόνια, 2. Στρατηγικοί Σχεδιασμοί, 3. Ευκαιρίες 4. Παθογένειες 5. Υποδομές στις 29 και 30 Σεπ και 3 Οκτ 2016 με την συνδιοργάνωση της Αντιπεριφέρειας Χανίων.
Τρ 16.8.16 Συμμετείχαμε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων και την Πε 25.8.16 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αποκορώνου για το θέμα του προσφυγικού και ειδικά για την φιλοξενία 2 χιλιάδων προσφύγων στην Κρήτη όπου προβλήθηκαν οι θέσεις ότι είναι απαράδεκτο να καλούνται οι φορείς να αποφασίζουν χωρίς να γνωρίζουν για τα δεδομένα του προβλήματος πόσοι είναι και πόσοι μπορούν να ακολουθήσουν ακόμα και πόσοι από αυτούς θα παραμείνουν μόνιμα, προσφερόμενοι ως ΤΕΕΤΔΚ να συμμετέχουμε στην βέλτιστη φιλοξενία τους σε σχέση με την αποσαφήνιση των παραπάνω δεδομένων.
Κυ 28.8.16 Συμμετείχαμε στην εκδήλωση της Ένωσης Σφακιανών Ν Χανίων στην Ανατολική Τάφρο με θέμα το χορό και το ριζίτικο στα Σφακιά στο πέρασμα του χρόνου.
Δε 29.8.16 Συμμετείχαμε στην εκδήλωση του ιδρύματος Ελ Βενιζέλος για τον Μεγάλο Διχασμό και τον ρόλο της εκκλησίας στο ανάθεμα και τις νομικές και πολιτικές προεκτάσεις.
Πε 1.9.16 Συμμετείχαμε στην φιλανθρωπική εκδήλωση της ΙΜΚΑ στην Αγ Φωτεινή όπου παρουσιάστηκε το φιλανθρωπικό της έργο.
Πε 1.9.16 Συμμετείχαμε στην εκδήλωση του συλλόγου Συνάνθρωπος με τους Λειβαδά και Σκουλά στην Ανατολική Τάφρο
Πα 9.9.16 Συμμετείχαμε στην ενημέρωση διαβούλευση των φορέων για το Μέτρο 19 CLLD πρόγραμμα LEADER του ΟΑΚ ΑΕ που πραγματοποιήθηκε στον ΕΒΕ Χανίων το πρωί και στο ΕΒΕ Ρεθύμνου το απόγευμα.
Πα 29.9.16 Σα 30.9.16 Δε 3.10.16 Διοργανώσαμε με την Αντιπεριφέρεια Κρήτης Αναπτυξιακό Συνέδριο τίτλο ‘’Συζήτηση’’ και θέμα την Τοπική Ανάπτυξη και το Επάγγελμα του Μηχανικού στο οποίο συμμετείχαν 26 εξειδικευμένοι εισηγητές για τις ευκαιρίες τοπικής ανάπτυξης, τις παθογένειες που την εμποδίζουν, τις νομοθετικές εξελίξεις και τις επαγγελματικές εξειδικεύσεις που μας αφορούν, τις αναγκαίες υποδομές που θα την στηρίξουν, τους στρατηγικούς σχεδιασμούς ανάπτυξης που τις καθοδηγούν και το χρονοδιάγραμμά τους. Την αναπτυξιακή διάσταση των έργων υποδομής θα αναδείξει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός και δεκατρείς συνάδελφοι της διοίκησης του τμήματός μας θα συντονίσουν την συζήτηση και θα κωδικοποιούσουν τα συμπεράσματα που θα αποτελέσουν αφετηρία διεπιστημονικής και διεπιμελητηριακής συνεργασίας έτσι όπως θα το προσδιορίσουν στις δικές τους εισηγήσεις ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Γιάννης Δασκαλάκης και οι Πρόεδροι του Εμποροβιομηχανικού και Οικονομικού Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης και Παντελής Πετσετάκης αντίστοιχα. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρώτη μέρα του συνεδρίου καθώς συνδέεται με το επάγγελμα του μηχανικού έτσι όπως θα το καθορίσουν οι ραγδαίες τεχνολογικές και περιβαλλοντικές εξελίξεις τις οποίες θα συζητήσουν οι Μιχάλης Μπλέτσας Βασίλης Διγαλάκης Αντώνης Μαυρόπουλος και Μίνως Γαροφαλάκης. Το συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων του ΤΕΕΤΔΚ όπως έχει δημοσιοποιηθεί και φιλοδοξούμε να συνεισφέρει ουσιαστικά στους στόχους μας επιστημονικούς, επαγγελματικούς και αναπτυξιακούς.
Δε 17.10.16 Συμμετείχαμε στην 2η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΠ Κρήτη 2014-2020 και ο πρόεδρος Λευτέρης Κοπάσης ως εκπρόσωποι του το ΤΕΕ Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης σχετικά με το οποίο ψηφίσαμε τα συμπεράσματα καταθέτοντας όμως παράλληλα συγκεκριμένες προτάσεις και παρατηρήσεις.
Πα 21.10.16 Συμμετείχαμε στην παρουσίαση του προγράμματος SMARTWATERS που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΕΤΔΚ.
Δε 24.10.16 Συμμετείχαμε στην εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Ευεργέτη Γ. Ξερουδάκη στην Ίμπρο Σφακίων.
Πα 28.10.16 Συμμετείχαμε στον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ του 1940 με κατάθεση στεφάνου.
Δε 1.11.16 Συμμετείχαμε στον εορτασμό της ημέρας της αποταμίευσης στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Χανίων.
Τε 2.11.16 Συνδιοργανώσαμε εκδήλωση προώθησης των συμπερασμάτων του προγράμματος ERASMUS με τον Καθ Πέτρο Αξαόπουλο.
Σα 5.11.16 Διοργανώσαμε διοργανώσαμε εκδήλωση ενημέρωσης για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό των Μηχανικών με προσκεκλημένους τους Γ. Κουτρουμάνη σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο τον πρόεδρο Παντελή Πετσετάκη και τους Γ. Νικολουδάκη και Ανδρέα Μπαϊλάκη.
Τε 9.11.16 Συμμετείχαμε στην συνάντηση των παραγωγικών φορέων με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων
Πε 17.11.16 και Πα 18.11.16 Προετοιμασία διενέργειας της εκλογικής διαδικασίας του ΤΕΕ στις 20.11.16


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Τεκμηριωμένες προτάσεις και παραγωγικές δράσεις είναι η απάντηση μας στον πολιτικαντισμό, την πολιτικοποίηση και την Σωρρα(ς)λογία. καλούμε σε αντίσταση στην ασύστολη υποσχεσιολογία, την ανέξοδη κριτική, το μοιρολατρικό κτύπημα στην πλάτη, το κλείσιμο του ματιού άρνησης της πραγματικότητας.
Ώριμοι έμπειροι κάτοχοι της γνώσης επιδιώκουμε την συσπείρωση και την συνεργασία με όλα τα μέλη του ΤΕΕ και αξιοποιούμε την μαχητικότητα και την ορμητικότητα μας στις ιδέες και τα επιχειρήματα προς την κυβέρνηση την αυτοδιοίκηση την κοινωνία, χωράμε όλους τους μηχανικούς ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς, της εκπαίδευσης, των έργων, της αγοράς.
Η δύναμη του τεχνικού επιμελητηρίου δεν είναι οι νόμοι και τα προεδρικά διατάγματα έρμαιο των ισορροπιών και των ορέξεων από τον Λιάσκα μέχρι τον Σπίρτζη. Η δύναμη του Τεχνικού επιμελητηρίου είναι οι μηχανικοί μέλη του που έχουν σύγχρονες ιδέες βλέπουν καθαρά την αλήθεια βρίσκουν έξυπνες λύσεις στην πραγματική ζωή.
Το τελευταίο 8μηνο της θητείας 2013-2016 που αφορά στην εκλογή μου στην θέση του Προέδρου του ΤΕΕΤΔΚ και της παράταξης ΔΚΜ Ενιαίο ΤΕΕ από τον Μάρτιο του 2016 μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν σειρά συνεργασιών για την σύνδεση με την τοπική κοινωνία τα θέματα ανάπτυξης ενδιαφέροντός της όσο και επαφών για τα θέματα της επιστήμης και παρεμβάσεων ή ενημέρωσης για το επάγγελμα. Επίσης πραγματοποιήθηκαν σημαντικές εκδηλώσεις δημόσιος διάλογος και προβολή των προτάσεων μας συνισταμένη ολοκληρωμένων πολιτικών και την ανάκτηση του κύρους των Διπλωματούχων Μηχανικών. Έχουμε ‘’Σχέδιο‘’ και προκαλούμε την ‘’Συζήτηση’’, λέξεις κλειδιά στην δραστηριοποίησή μας.

Log in