Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα στο Privacy Policy (Πολιτική Απορρήτου). / By using our page you accept the use of cookies. Learn more in the Privacy Policy.

Ανακοινώσεις ΤΕΕ ΤΔΚ

Σχετικά με το πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ οίκον 2”

Όσον αφορά το πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ οίκον 2”, θέλουμε να ενημερώσουμε τον κάθε ενδιαφερόμενο ότι η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Δεν έχει εκδοθεί ούτε ο οδηγός προγράμματος αλλά ούτε οι όροι και οι διαδικασίες υπαγωγής του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η υλοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα.
Επίσης, σύμφωνα με την επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να προκηρυχθεί το πρόγραμμα, είναι να αναθεωρηθεί ο Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης (ΚΕΝΑΚ). Ο ΚΕΝΑΚ αναθεωρήθηκε σύμφωνα με το ΦΕΚ Β 2367/12.07.2017, όμως για να τεθεί σε ισχύ ο νέος ΚΕΝΑΚ πρέπει να εκδοθούν οι νέες Τεχνικές Οδηγίες Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΟΤΕΕ) και να προσαρμοστούν σε αυτές τα εργαλεία υπολογισμών και μελετών, κάτι το οποίο δεν έχει μέχρι σήμερα υλοποιηθεί.
Οπότε, προς το παρών καμία μελέτη και σύνταξη φακέλου για την υπαγωγή στο πρόγραμμα δεν είναι εφικτή.
Καλούμε τον κάθε ενδιαφερόμενο να κάνει υπομονή μέχρι την τελική ανακοίνωση του προγράμματος και να μην προβεί σε αυθαίρετες παρεμβάσεις οι οποίες μπορεί να μην είναι δυνατόν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Log in