Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα στο Privacy Policy (Πολιτική Απορρήτου). / By using our page you accept the use of cookies. Learn more in the Privacy Policy.

Γενικού Ενδιαφέροντος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ- ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Πρόσφατα, στις 12-7-2021,  έφυγε αιφνίδια απ’ τη ζωή ο αγαπητός συνάδελφος ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ, Πολιτικός Μηχανικός.

Ο Γιάννης ολοκλήρωσε την βασική εκπαίδευση στα Χανιά όπου αποφοίτησε από το Β ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΡΕΝΩΝ το 1963 σαν αριστούχος.

Την ίδια χρονιά εισήχθη μεταξύ των πρώτων στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του ζωής διακρίθηκε για το ευρύ του πνεύμα και το άρτιο επιστημονικό του επίπεδο όπως φαίνεται και από την πολύ μεγάλη εμπειρία που απέκτησε  συμμετέχοντας σε πλήθος σύνθετων τεχνικών έργων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Κατά την διάρκεια της Στρατιωτικής του Θητείας σαν έφεδρος αξιωματικός της ΜΟΜΑ εργάστηκε στην κατασκευή των αεροδρομίων σε Σκιάθο και Κοζάνη και του οδικού δικτύου στην περιοχή των Πρεσπών.

Στη συνέχεια εργάστηκε σε τεχνικά έργα στην ΛΙΒΥΗ και στο ΙΡΑΝ , μέχρι το  1975.

Από το 1975 έως και το 1983 εργάστηκε στην εταιρεία ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ (σαν αρχιμηχανικός και διευθυντής περιοχής), κυρίως στην κατασκευή του λιμανιού ΡΑΣ ΑΛ ΧΑΙΜΑ στα ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ.

Το 1983 στα Χανιά επέβλεψε την Κατασκευή του πολυκλαδικού Λυκείου Χανίων.

Στην συνέχεια από πλευράς Ο.Α.ΔΥ.Κ  (όπου υπήρξε επικεφαλής του προγράμματος LEADER)  επέβλεψε (μεταξύ άλλων) την κατασκευή του Συγκροτήματος της περιφερειακής αγοράς στην ΑΓΙΑ Χανίων  ,του κτηρίου της Αστυνομίας στην Λεωφόρο Σούδας και του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

To 1994-1995 ήταν υπεύθυνος έργου στην κατασκευή εργοστασίου αφαλάτωσης στην ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ εκ μέρους της εταιρείας SAUDI ARCHIRODON.

Aκολουθεί  (από το 1996 και μετά) η συμμετοχή του σαν αρχιμηχανικός σε δύο από τα πολύ μεγάλα έργα που έχουν κατασκευαστεί στην χώρα μας δηλ.

  • Την υποθαλάσσια ζεύξη Ακτίου– Πρέβεζας
  • Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Την περίοδο από το 2002 έως και την συνταξιοδότησή του το 2012 εργάστηκε σαν αρχιμηχανικός σε  Σαουδική Αραβία , Αιγυπτο και Ιράκ κυρίως στην κατασκευή λιμενικών έργων και εργοστασίων αφαλάτωσης.

Θα θυμόμαστε πάντα την καλωσύνη , την φυσική του ευγένεια  και την διάθεση αλληλεγγύης  που κέρδιζε την αγάπη και την εμπιστοσύνη όχι μόνο του τεχνικού κόσμου αλλά και του συνόλου της τοπικής κοινωνίας.

Στην σύζυγό του και στα παιδιά του (με αξιόλογη επιστημονική και επαγγελματική καριέρα στις ΗΠΑ) εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/117717299.linuxzone68.grserver.gr/teetdk.gr/templates/gk_university/html/com_k2/templates/default/item.php on line 134

Log in